Wanneer word ik gevaccineerd tegen corona?

Op 26 mei beslisten de ministers van volksgezondheid om in de vaccinatiecentra tijdelijk geen mensen jonger dan 41 jaar meer te vaccineren met het Janssen-vaccin. Dit in afwachting van een uitspraak van het Europees geneesmiddelenagentschap over zeldzame ernstige bijwerkingen.

Momenteel wordt dus nog geëvalueerd in welke mate we dit vaccin nog kunnen inzetten in juni en in de maanden daarna. Ook verwachten we binnenkort een update van het aantal vaccins dat Pfizer in juli zal leveren, en het tempo van leveringen. Ook dat kan een invloed hebben op wanneer we welke leeftijdsgroepen kunnen vaccineren.

Daarom kunnen we momenteel nog geen aangepaste planning maken van welke leeftijden wanneer hun uitnodigingen en vaccinatie mogen verwachten. Als het Janssen-vaccin niet of minder ingezet kan worden, wordt het zeer moeilijk om elke volwassen Vlaming voor 11 juli een eerste keer te vaccineren. Zodra we meer informatie hebben over de beschikbaarheid van de verschillende vaccins de komende weken, vind je hier opnieuw de planning welke leeftijden wanneer ongeveer aan bod komen.