Vaccinatieweek 2018

Vaccinatieweek 23 - 29 april 2018

Reisplannen? Vaccinaties zijn altijd belangrijk, of je nu een exotische reis maakt, een citytrip in Europa boekt of een weekend naar de Ardennen gaat. De Europese Vaccinatieweek (23-29 april 2018) richt dit jaar haar pijlen in Vlaanderen op de dicht(er)bij-vakanties. Jongvolwassenen (18-30) die de wereld intrekken – voor plezier, studies of werk – beschermen zich beter met een prikje voor vertrek. Zo vermijd je dat je in het buitenland ziek wordt. En breng je ook geen ziektes als souvenir mee naar huis. Maar ook in andere situaties (tijdens een zwangerschap, op het werk of in contact met kwetsbare personen) is ‘t niet voldoende om je in folie te rollen. Bescherm jezelf en je omgeving liever met een prikje.

Op reis? Laat je liever vaccineren.

Reisplannen, ver of dichtbij? Contacteer je huisarts zodra je de knoop hebt doorgehakt om (ver) te reizen.

Vaccinaties bij kinderwens, voor je werk of als je anderen wilt beschermen
Zwanger? Laat je liever vaccineren.

Wie uitkijkt naar de komst van een kindje laat zich best vaccineren tegen griep en kinkhoest. Zo bescherm je je baby tijdens zijn eerste levensweken, wanneer hij zelf nog geen vaccinatie kan krijgen.

Aan het werk? Laat je liever vaccineren.

Sommige jobs brengen meer risico op infectie met zich mee dan anderen. Voer jij een van deze beroepen uit? Loop dan langs bij je huisarts voor het correcte vaccin of bespreek dit met de bedrijfsarts van de arbeidsgeneeskundige dienst.

In contact met ouderen en kwetsbaren? Laat je liever vaccineren.

Wanneer je op bezoek gaat bij je grootouders of een studentenjob hebt in een woonzorgcentrum kan je je best beschermen tegen alle vaccineerbare ziekten die ouderen zelf niet gehad hebben. Denk aan kinkhoest, hepatitis A, hepatitis B, … Twijfel je of het in jouw situatie nodig is je te laten vaccineren en zo ouderen te beschermen? Steek je licht dan op bij je huisarts.

Europese Vaccinatieweek. Voorkom. Bescherm. Vaccineer.

10 redenen om je te laten vaccineren en nooit meer te twijfelen aan het belang van vaccinaties.

Check je vaccinaties

Weet jij welke vaccins je gekregen hebt? Top! Wanneer jij of je ouders zich niet meer herinneren waartegen je gevaccineerd bent, hoef je je niet in folie te wikkelen. Surf gewoon naar MyHealthViewer. Staan er geen gegevens in? Contacteer dan zeker je huisarts. Hij/zij zal beslissen of er alsnog een inhaalvaccinatie nodig is.