Vaccinatieteller

Het aantal gevaccineerde Vlamingen groeit élke dag. Volg je de cijfers graag op de voet? De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-19-vaccin.

Naar de cijfers Woonzorgcentra - zelfregistratie e-loket

Naast deze cijfers uit Vaccinnet registeren de woonzorgcentra ook nog meer details in een "e-loket". Deze cijfers over de zelfregistratie van woonzorgcentra vindt u hier

Meer over deze data

Alle toegediende vaccins worden in het hele land geregistreerd in “Vaccinnet”. Dit is een Vlaams registratiesysteem voor vaccins dat al bestond voor de COVID-19-vaccinaties. We hebben dit systeem uitgebreid zodat ook de andere regio’s in ons land er gebruik van kunnen maken.

Elk vaccin dat wordt toegediend, moet door de persoon die het vaccin heeft toegediend (de vaccinator) of in diens opdracht geregistreerd worden in Vaccinnet. De registraties in Vaccinnet zijn zo de officiële bron voor het aantal vaccins dat in Vlaanderen en de rest van het land zijn toegediend.

Verschil met federale cijfers?

Door een samenwerking met het Agentschap Informatie Vlaanderen kan de Vlaamse vaccinatieteller zich baseren op de cijfers uit Vaccinnet. We zullen die zoveel als mogelijk op dezelfde manier verwerken en rapporteren als de federale collega’s, zodat de Vlaamse vaccinatieteller (quasi) dezelfde resultaten toont als de federale cijfers op de website van Sciensano (aangevuld met meer detail voor Vlaanderen, zoals bijvoorbeeld per provincie). Lichte verschillen zijn momenteel nog mogelijk: in de verwerking van de data worden altijd een aantal regels toegepast om twijfelgevallen of onduidelijke registraties te verwerken. We gaan zoveel mogelijk dezelfde dataverwerkingsregels gebruiken als de federale collega's.