Uitnodiging per e-mail of sms? Check je gegevens bij je ziekenfonds

  • 27 mei 2021

De vaccinatiecampagne loopt volop. Wie aan de beurt is voor de gratis prik tegen COVID-19, krijgt zo’n 2 weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging. De brief sturen we per post naar je officiële domicilieadres. Een digitale versie van je uitnodiging vind je ook meteen via Mijn Burgerprofiel. En als jouw e-mailadres of gsm-nummer gekend zijn bij je ziekenfonds, word je ook via die kanalen verwittigd.

Update zelf je gegevens bij je ziekenfonds

Wil jij graag je uitnodiging voor vaccinatie per sms of per e-mail ontvangen? Check dan of je ziekenfonds het juiste gsm-nummer en/of e-mailadres heeft. Zo ben je zeker tijdig op de hoogte.

Verschillende ziekenfondsen hebben tegenwoordig een persoonlijke digitale ruimte waar je snel en online je ziekenfondszaken kan beheren. Het e-mailadres en gsm-nummer dat je daar opgeeft, wordt gebruikt om je persoonlijke uitnodiging voor coronavaccinatie naar toe te sturen.

Log in op de digitale ruimte van je ziekenfonds om na te kijken of jouw gegevens correct zijn:

Op basis van het samenwerkingsakkoord dat tussen de verschillende overheden is gemaakt om de coronavaccinatie mogelijk te maken heeft de Gegevensbeschermingsautoriteit erkend dat de gegevensuitwisseling tussen de ziekenfondsen en de vaccinatiecodedatabank van vitaal belang is. Daardoor kan de overheid gebruik maken van de e-mailadressen en gsm-nummers die bij de ziekenfondsen gekend zijn om je een persoonlijke uitnodiging voor vaccinatie te sturen. 

Foutieve gegevens?

Heb je de uitnodiging per post of via Mijn Burgerprofiel ontvangen en niet per sms of e-mail? Dat betekent dat jouw gegevens niet gekend zijn bij je ziekenfonds. Of dat er een verouderd e-mailadres of gsm-nummer gebruikt werd. Het kan ook gebeuren dat er een fout gemaakt is in de administratie bij het ziekenfonds. Bijvoorbeeld door een tikfoutje in je e-mailadres.

Het is niet nodig om aan de Vlaamse overheid te melden dat die gegevens niet correct zijn. Wij kunnen je e-mailadres of gsm-nummer niet aanpassen. Je kan daarvoor terecht bij je ziekenfonds.

Controleer je mailbox

Soms komen de e-mails van je ziekenfonds toe in de map met ongewenste berichten van je mailbox. Controleer of de uitnodiging daar misschien terecht gekomen is.