StuBru, de Compact Disk Dummies en Tagmag steunen laatjevaccineren.be

  • 21 juni 2021

Zorg en Gezondheid wil 16- tot 25-jarigen stimuleren om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Dat is belangrijk om snel groepsimmuniteit te bereiken en ook nieuwe varianten van het coronavirus tegen te houden. Alleen zo kunnen we onze vrijheid behouden. Binnenkort krijgen deze jongeren een vaccinatie-uitnodiging in de bus, maar sommigen zitten nog met vragen. Via een samenwerking met StuBru, de Compact Disk Dummies en TAGMAG worden er antwoorden gegeven, mythes ontkracht en meningen afgetoetst.

"We genieten met volle teugen van onze toenemende vrijheden en er zijn hoopvolle vooruitzichten: reizen, concerten, festivals, … Die willen we niet terug opgeven. Daarom is het belangrijk dat we snel groepsimmuniteit bereiken. Dat kan alleen samen. Hiervoor hebben we dus ook onze jongeren nodig. Anders zal het virus met zijn varianten zich blijven verspreiden, wat onze vrijheid keer op keer bedreigt", vertelt Joris Moonens, woordvoerder van Zorg en Gezondheid.

Om ervoor te zorgen dat ook jongeren zich laten vaccineren, startte Zorg en Gezondheid op 19 april al een online promotiecampagne. Nu ook 16-jarigen in aanmerking komen voor vaccinatie, breiden we de actie uit. Want sommigen onder hen zitten toch nog met vragen over de vaccinatie tegen COVID-19. Via een aantal samenwerkingen wil Zorg en Gezondheid daar iets aan veranderen. 

Stubru en de Compact Disk Dummies lanceren 'Vaccineren voor Dummies'

Op maandag 21 juni belde Michèle Cuvelier in haar StuBru-programma 'De Ochtend Suckt!' met de Compact Disk Dummies over wat zij wilden doen voor jongeren die nog met vragen zitten over COVID-19-vaccinatie. Lennert en Janus lanceerden meteen een oproep om vragen naar hen door te sturen via de StuBru-app. Vier vragen worden deze week door de Dummies beantwoord in een video. Vier dagen lang gaat er telkens één video online op de website en social kanalen van StuBru.

Op 2 juli zal Stubru ook live uitzenden vanuit het vaccinatiecentrum van Mechelen.

TAGMAG ontkracht mythes en geeft goede redenen voor vaccinatie

TAGMAG, een Vlaams internetplatform dat zich specifiek richt op jongeren, ontkracht op zijn website de grootste vaccinatiemythes en geeft tien goede redenen om je te laten vaccineren. Daarnaast maakte Maximiliaan Verheyen, TAGMAG redacteur en influencer, een vox pop. Hij wachtte studenten na hun examen op aan Flanders Expo in Gent en vroeg hen of ze zich gingen laten vaccineren en wat de redenen achter hun antwoord waren. Zijn inspirerende reportage verschijnt binnenkort op TAGMAG.