Check je vaccinaties

Herinner jij (of je moeder of vader) niet meer of je in het verleden volledig gevaccineerd bent, dan kan je dat op andere manieren achterhalen. Misschien heb je nog een vaccinatiekaart of een boekje van Kind en Gezin van toen je klein was? Vaccinatiegegevens worden ook bijgehouden door de artsen die vaccineren. Tegenwoordig registreert de vaccinator die je vaccineert ze ook in Vaccinnet, de vaccinatiedatabank van de Vlaamse overheid, zodat ze nooit meer verloren gaan en je ze zelf ook kunt raadplegen.

Check online in met MyHealthViewer

myhealthviewerJe kan zelf online raadplegen welke vaccinaties je al gekregen hebt. Je kan de datum, naam en dosis van de vaccinatie nagaan en ziet tegen welke ziekte je werd gevaccineerd. Hoe ga je te werk?

  1. Surf naar www.myhealthviewer.be.
  2. Log in met je elektronische identiteitskaart (e-ID) en pincode of via de app "Itsme".
  3. Ga naar je vaccinatiegegevens.

Staan er geen vaccinatiegegevens in Vitalink? Dat betekent dat je arts ze niet geregistreerd heeft in Vaccinnet, de vaccinatiedatabank van de Vlaamse overheid. Mogelijk heeft je huisarts de gegevens wel genoteerd in je medisch dossier of hebben je ouders je gegevens goed bijgehouden op een vaccinatiekaartje. Als je een extra vaccin krijgt van je huisarts, een arbeidsgeneeskundige dienst of in een travel clinic, vraag dan dat ze die vaccinaties correct registreren in Vaccinnet. Zo gaan de vaccinatiegegevens niet verloren. Je vaccinatiegegevens worden dan bewaard in de beveiligde databank Vitalink en zijn te zien via MyHealthViewer.

Kijk op je vaccinatiekaart

vaccinatiekaartMisschien ben je nog in het bezit van een vaccinatiekaart van je huisarts, Kind & Gezin of  CLB. Die krijg je meestal mee naar huis als je je laat vaccineren. Zo'n vaccinatiekaart vermeldt wanneer je welke vaccinaties gekregen hebt.

Vraag het aan je huisarts

Heb je geen vaccinatiekaart en zijn er geen gegevens beschikbaar via de MyHealthViewer, informeer dan bij je huisarts of je vroegere vaccinatiegegevens in je medisch dossier staan. Vraag ernaar bij je volgende doktersbezoek.