98% van de Vlamingen tevreden over vaccinatiecentra

  • 18 mei 2021

De Vlamingen zijn tevreden over de vaccinatiecentra. Dat blijkt uit een enquête die Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers liet uitvoeren bij de bezoekers. “Onze lokale besturen, de medewerkers en de vele vrijwilligers krijgen een goed rapport. Liefst 98% van de respondenten is tevreden en geeft een score van minstens 8 op 10.” 

In Vlaanderen werd gekozen om 95 vaccinatiecentra op te richten. “De ideale mix tussen nabijheid en logistieke haalbaarheid”, klonk het toen. De vaccinatiecentra werden met hulp van de evenementensector op enkele weken aan een sneltempo opgebouwd. Ondertussen draait de vaccinatiecampagne op volle toeren. Ruim 2,2 miljoen Vlamingen (33,7%) kregen al een eerste prik. 

De Vlamingen zijn tevreden over de werking van de vaccinatiecentra. Dat blijkt uit een enquête die Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers liet uitvoeren bij 10 verschillende vaccinatiecentra. 1204 bezoekers hebben de bevraging ingevuld. 

Bart Somers: “De vaccinatiecentra krijgen een goed rapport van de mensen die al een inenting hebben gekregen. Maar liefst 98% is tevreden en geeft een algemene score van minstens 8 op 10. 92% van de bezoekers geeft aan dat de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het vaccinatiecentrum minstens een 9 op 10 verdient. Alle respondenten zeggen goed onthaald te zijn door de medewerkers en vrijwilligers en geven een score van 8 of meer. De resultaten tonen aan onze vaccinatiecentra goed georganiseerd zijn en goed werk leveren.” 

Minister Beke: "Met onze 95 vaccinatiecentra hebben we in Vlaanderen bewust gekozen voor een vaccinatiepolitiek gericht op nabijheid: dicht bij de mensen en gedragen door de eerstelijnszones. De resultaten mogen er zijn: bij de 65-plussers bedraagt de vaccinatiegraad 99%, wat onze stoutste verwachtingen overtreft. Ook de vaccinatiebereidheid blijft hoog. Ondertussen schalen we verder op en zullen we in juni om en bij de 3,2 miljoen vaccins zetten. We kunnen dit maar in goede banen leiden indien onze vaccinatiecentra voortreffelijk werk leveren, wat zo is. Als de leveringen volgen, zullen we tegen 11 juli elke Vlaming minstens één prik aangeboden hebben."