55 miljoen euro extra om de vaccinatiecentra tot oktober open te houden

  • 9 juni 2021

De Vlaamse Regering heeft 55 miljoen euro extra vrijgemaakt om de vaccinatiecentra tot half oktober open te kunnen houden. De huidige financiering liep tot eind juli. 

De Vlaamse Regering koos er in januari voor om 95 vaccinatiecentra op te richten. “De ideale mix tussen logistieke haalbaarheid en nabijheid”, klonk het toen. Deze strategie werpt nu haar vruchten af. 57 Procent van de volwassen Vlamingen liet al minstens één prik zetten en 28% is volledig gevaccineerd.

Voor het logistieke luik werd ongeveer 65 miljoen euro vrijgemaakt voor de periode van februari tot eind juli. Het geld werd onder meer gebruikt voor de huur van een zaal, ICT, bewaking, uitbating, energie, vervoer voor minder mobiele personen en de werkingskosten voor niet-medisch personeel. In diezelfde periode werd er bijna 130 miljoen euro voorzien voor het medische luik van de vaccinatiecampagne. Dat geld werd onder meer gebruikt de bestaffing van de vaccinatiecentra, de mobiele teams, het materiaal, opleiding,… 

Extra 55 miljoen euro

De financiering van de vaccinatiecentra wordt nu alvast verlengd tot half oktober. Het gaat om een bijkomend bedrag van ongeveer 55 miljoen euro, 29 miljoen euro voor de logistieke component en 26 miljoen voor het medische luik.