34 vaccinatiecentra gaan van start met QVAX

  • 12 april 2021

Vorige week is QVAX, het algemene reservesysteem gelanceerd. Iedereen kan zich online inschrijven op QVAX en vaccinatiecentra kunnen QVAX gebruiken om die mensen op te roepen om vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel in te vullen. QVAX werd de voorbije week uitgetest in de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare. Afgelopen weekend gaven nog eens 34 vaccinatiecentra aan om vanaf morgen, 13 april, te starten met QVAX.

Vanaf dinsdag gebruiken dus 36 vaccinatiecentra QVAX. De lijst van de vaccinatiecentra die QVAX gebruiken, staat op https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatiecentra-die-werken-met-qvax. Ook na dinsdag kunnen centra nog kiezen om met QVAX te starten. Deze namiddag bijvoorbeeld geeft Zorg en Gezondheid nog een opleiding over QVAX aan de vaccinatiecentra, daarna kunnen nog meer centra ervoor kiezen om met QVAX van start te gaan.

De mensen die zich vorige week inschreven op QVAX.be moeten dat niet opnieuw doen. Wie zich geregistreerd heeft, wordt wel gevraagd om regelmatig zijn beschikbaarheden na te kijken en aan te passen als nodig.

De mensen op de reservelijst zullen worden opgeroepen in dalende leeftijd, zoals voorzien in de vaccinatieplanning, en dus niet op basis van wie zich eerst heeft ingeschreven. Het belangrijkste doel van deze reservelijst is om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk te vaccineren door geen vaccins verloren te laten gaan.